Studiebegeleiding

Wil je je studiemethode verbeteren? Je tentamenstrategie aanpassen? Beter leren plannen en organiseren? Heb je een tijd niet gestudeerd en moeite om het weer op te pakken? Dan is begeleiding bij studievaardigheid wellicht iets voor jou.

Studievaardigheid, leren leren, tentamenvoorbereiding, structuur aanbrengen & overzicht houden, uitstelgedrag & planning, keuzes maken, eerstejaars begeleiding (alles is nieuw), Thema’s: prestatiedruk, faalangst, motivatie, zelfvertrouwen, zelfbeeld, hoogbegaafdheid, hoogsensitiviteit, studeren met een functiebeperking. Ook bieden we scriptiebegeleiding aan.

Samen op zoek naar de beste manier voor jou om het weer werkbaar te maken en vol te houden. Betekent aansluiten bij jouw kwaliteiten en het gebruiken van het juiste gereedschap (leertechnieken, zinvolle planning).

Coaching

Vind je het moeilijk je weg te vinden? Is het je teveel, heb je er geen vertrouwen meer in of loop je ergens anders tegenaan waar je niet goed uitkomt? Dan kan een coachgesprek uitkomst bieden.

Gaat jouw vraag niet specifiek over studie of school, maar loop je wel ergens tegenaan waar je niet goed uitkomt? Een coachsessie kan helpen om onbestemde gevoelens te duiden of verwarrende gedachten helder te krijgen.

Coachen = uitgaan van het hier en nu, veranderen, verder gaan. Spelenderwijs, ervaringsgericht, niet-weten, ontdekkingstocht, eigen oplossingen vinden, indoor en outdoor(keukentafel, studieruimte, bos, strand, polder) link naar coachen met paarden.

Coachen met paarden

Wil je eens op een andere manier aan de slag met jouw vraag, een terugkerend thema of een patroon dat je wilt doorbreken? Dan is een coachsessie met paarden een verrijking.  

Coachen met paarden is een bijzondere, krachtige manier om met jouw vraag of thema aan de slag te gaan. Ervaringsgericht leren, het onbewuste bewust maken, hoe is dit van invloed op het hier en nu, wat kun je veranderen. Open houding, niet-weten, oplossingsgericht. Paard = co-coach, oordeelt niet, geeft eerlijke feedback op gedrag in het hier en nu. Gelegenheid om te leren en nieuw gedrag uit te proberen. Een activiteit met het paard uitvoeren, altijd op de grond (bak of wei). Coach faciliteert leerproces en helpt de reflecties om te buigen naar bewustwording. Uitgangspunt is je eigen innerlijke kracht, je draagt de oplossing al bij je.

Contact

Spreekt de begeleiding en coaching van Studeercoach je aan? Heb je nog vragen? Neem gerust contact met me op voor meer informatie via een van onderstaande opties. Van harte welkom!

Email

jadag@doeikniet.nl

WhatsApp

06-20021760