Wat moet je leren? Hoe pak je dat aan? Wanneer doe je dat?
Overzicht over de leerstof, samenhang & verwerking van alle informatie en balans zoeken tussen studeren en andere activiteiten: daar is deze begeleiding op gebaseerd.
Samen zoeken we naar de beste manier om leren weer werkbaar te maken en vol te houden. We gaan uit van jouw kwaliteiten en gebruiken het juiste ‘gereedschap’ dat daarbij past.
De thema’s die samen kunnen hangen met het trainen van studievaardigheid, worden meegenomen in de begeleiding zodra ze aandacht vragen. Denk aan uitstelgedrag, faalangst, tentamenstress en motivatieproblemen.
Structuur aanbrengen, focussen op de kern en een stap voor stap aanpak vormen de basis van ‘Regie over je scriptie’: procesbegeleiding bij het schrijven van je scriptie of werkstuk.
Bij deze begeleiding vragen onderliggende thema’s vaak de aandacht: omgaan met feedback, communicatie, verwachtingsmanagement, prestatiedruk, faalangst, afhankelijkheid, zelfvertrouwen. Hier gaan we mee aan de slag in de begeleiding, zodat je weer grip krijgt op je eigen schrijfproces.
Wie ben ik, wat wil ik, wat kan ik?
Drie simpele vragen, zo lijkt het. Daaronder zitten dromen, verwachtingen, verlangens en behoeften en het kan een flinke puzzel zijn om dat op een rijtje te zetten. Als je inzicht krijgt in wat jou echt motiveert, helpt dat bij het maken van een weloverwogen eigen keuze. Het is een belangrijke wegwijzer in alle informatie die op je afkomt via open dagen, websites, social media en je omgeving (familie, vrienden, studiegenoten).
Deze keuzebegeleiding is geschikt wanneer je:
Studeercoach neemt geen beroepskeuzetesten af.
Spreekt de begeleiding en coaching van Studeercoach je aan? Heb je nog vragen? Neem gerust contact met me op voor meer informatie via een van onderstaande opties. Van harte welkom!