Over Studeercoach

Studeercoach bestaat sinds 2014 en is oorspronkelijk opgericht om studenten uit het hoger onderwijs intensiever te kunnen begeleiden bij hun studievoortgang en persoonlijke ontwikkeling. Ik heb ruim 20 jaar met veel plezier als studieadviseur gewerkt op de Erasmus Universiteit Rotterdam. Bij veel studenten was sprake van “een vraag achter de vraag”: een dieper liggende behoefte op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Dat zag ik vooral terug bij scriptietrajecten en dat leverde mooie gesprekken met studenten op. Mijn focus kwam steeds meer te liggen op het coachen en zo ontstond mijn eigen bedrijf.

Tegenwoordig bestaat de verbinding van Studeercoach met de EUR uit het geven van trainingen en workshops aan studenten en interim-studieadvies bij kortdurend verlof (vervanging bij zwangerschap of ziekte).

In 2021 is de dienstverlening van Studeercoach uitgebreid met de mogelijkheid voor Coachen met paarden. Via de opleiding Equine Assisted Coach van de Keulseweg is een langgekoesterde wens in vervulling gegaan om werkervaring en hobby te combineren en zo het fundament van Studeercoach als volwaardige coachpraktijk te kunnen uitbouwen.

 

Werkwijze

De begeleiding van Studeercoach heeft als uitgangspunt een coachende grondhouding: open, gelijkwaardig, oplossingsgericht vanuit het hier en nu. Inzicht laten groeien, je eigen oplossing vinden en weer grip op de situatie krijgen; dat is het doel.

Ik werk vraaggericht en sluit aan bij jouw behoeften en kwaliteiten. Die bepalen welke technieken of methodes nuttig en nodig zijn in de begeleiding. Vervolgens help ik je realistische stappen te nemen, met veel aandacht voor een positieve benadering en een vleugje humor.
Voorbeelden van verhelderende vragen zijn: Waar loop je tegenaan? Wat lukt er niet? Wat lukt er wel? Waar ben je goed in? Wat is belangrijk voor je? Wat heb je nodig?

Over mij

Ik ben opgegroeid met de grondslagen van de Vrije School (basisschool) en het Montessori Lyceum Rotterdam (middelbare school). Harmonie, saamhorigheid, goed waarnemen,zorgvuldigheid, zelfvertrouwen, autonomie, de wereld ontdekken, humor, muziek en natuurzijn thema’s die me lief zijn en die een grote rol spelen in mijn manier van werken en mijn persoonlijk leven. Kort gezegd: een Rotterdammer met opgestroopte mouwen, die werkt vanuit haar hart, met oog voor detail en gevoel voor humor!

Profielen: LinkedIn / Het Coachhuis

Gewerkt voor

Mijn diensten

Studiebegeleiding

Wil je je studiemethode verbeteren? Je tentamenstrategie aanpassen? Beter leren plannen en organiseren? Heb je een tijd niet gestudeerd en moeite om het weer op te pakken? Dan is begeleiding bij studievaardigheid wellicht iets voor jou. 

Scriptiebegeleiding

Zit je vast met je scriptie? Zie je er als een berg tegenop, weet je niet waar je moet beginnen en ben je je motivatie kwijt? Kijk dan of de scriptiebegeleiding jou verder kan helpen.  

Coachtraject

Vind je het moeilijk je weg te vinden? Is het je teveel, heb je er geen vertrouwen meer in of loop je ergens anders tegenaan waar je niet goed uitkomt? Dan kan een coachgesprek uitkomst bieden.

Gaat jouw vraag niet specifiek over studie of school, maar loop je wel ergens tegenaan waar je niet goed uitkomt? Een coachsessie kan helpen om onbestemde gevoelens te duiden of verwarrende gedachten helder te krijgen.

Coachen met Paarden

Wil je eens op een andere manier aan de slag met jouw vraag, een terugkerend thema of een patroon dat je wilt doorbreken? Dan is een coachsessie met paarden een verrijking.

Coachen met paarden is een bijzondere, krachtige manier om met jouw vraag of thema aan de slag te gaan. Ervaringsgericht leren, het onbewuste bewust maken, hoe is dit van invloed op het hier en nu, wat kun je veranderen.

Contact

Spreekt de begeleiding en coaching van Studeercoach je aan? Heb je nog vragen? Neem gerust contact met me op voor meer informatie via een van onderstaande opties. Van harte welkom!

Email

jadag@doeikniet.nl

WhatsApp

06-20021760